Menu
Nærings- og fiskeridepartementet foreslår å stramme inn på hvem som kan ta med fisk ut av landet. Her fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nesvik vil stramme inn turistfisket

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår å stramme inn på hvem som kan ta med fisk ut av landet.

Av NTB | 06.01.2020 14:24:41

Økonomi og næringsliv: Forslaget til regelendringer i turistfisket sendes nå ut på høring med svarfrist 17. februar. Forslagene skal øke bærekraftigheten til næringen og hindre sløsing med ressurser og smugling.

– Vi har allerede strammet inn regelverket, og i dag sender vi ytterligere forslag på høring som skal bidra til at turistfiskenæringa drives enda mer seriøst framover. Vi skal lytte til innspillene vi får, før vi treffer endelige vedtak om endringer, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).

I oktober i fjor møtte han turistfiskenæringen og myndighetene for å diskutere flere tiltak som kan bedre omdømmet til turistfiskenæringen.

– Det er en utfordring at enkelte smugler fisk ut av landet i store mengder. De som gjør dette, har ikke nødvendigvis vært gjester ved registrerte turistfiskebedrifter. Ett av forslagene vi sender på høring, er at det bare er turister som har fisket ved registrerte turistfiskebedrifter, som kan ta med fisk ut av landet, sier Nesvik.

(©NTB)

Flere nyheter: