Menu
Over 1 million har lagt på flukt fra kamphandlingene i Ukraina og tatt seg inn i EU-land. Her en grenseovergang ved Medyka i Polen. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Nesten dobling av nye asylsøkere fra Ukraina torsdag – 116 nye registrert

Det ble registrert 116 nye asylsøkere fra Ukraina i Norge torsdag. Totalt er det registrert 245 nye asylsøkere på en uke.

Av NTB | 04.03.2022 10:19:24

Politikk: Utlendingsdirektoratet begynte fredag i forrige uke å oppgi oversikt over ukrainske asylsøkere til Norge som følge av krigshandlingene i landet.

Onsdag ble det registrert 70 nye, mens det torsdag ble registrert over 100 for første gang med 116 asylsøknader.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og UDI-direktør Frode Forfang sa tirsdag at Norge kan ta imot 1.000 flyktninger på én dags varsel.

Ifølge EU har rundt 1 million ukrainere flyktet til EU-land. Det er ventet at opp mot 10 millioner vil flykte fra hjemmene sine og 4 millioner av dem flykte til nabolandene, opplyser FN.

Alle som søker om beskyttelse i Norge og skal innkvarteres på asylmottak, tas først imot på Nasjonalt ankomstsenter i Råde. Senteret er satt i beredskap som følge av situasjonen i Ukraina og en mulig stor flyktningstrøm. UDI sentralt har også satt krisestab.

Samtidig pågår det diskusjoner i regjeringen om Norge skal gjøre som EU og gi midlertidig opphold og kollektiv beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina.

Flere nyheter: