Menu
Vraket av et Tara Air-fly som ble borte med 22 personer om bord søndag, ble funnet mandag. Her forbereder fjellklatrere seg på å lete søndag. Foto: Niranjan Shreshta / AP / NTB

Nesten alle ofre funnet etter flystyrten i Nepal

Redningsmannskaper har funnet levningene av 21 av de 22 menneskene som var om bord i flyet som styrtet i Nepal, opplyser myndighetene.

Av NTB | 30.05.2022 21:46:09

Ulykker og naturkatastrofer: Vraket av flyet som forsvant søndag, ble funnet mandag morgen.

– 21 omkomne er hentet ut, og søket etter den siste fortsetter, sier talsmann Narayan Silwal i den nepalske hæren.

Været i området er dårlig og har gjort redningsarbeidet vanskelig.

Forsvaret har tvitret et bilde av vraket med flydeler spredt rundt i fjellsiden.

Flyet ble funnet i Sanosware i Mustang-distriktet i Himalaya-fjellene, over 20 timer etter at det ble meldt savnet, ifølge nepalske myndigheter. Området ligger nordvest for Nepals hovedstad Katmandu, rundt 4.500 meter over havet.

– Det er et hjerteskjærende åsted å se. Jeg tror det er veldig liten sjanse for å finne noen overlevende, sa en lokal fjellguide som har vært med letemannskapene, til nyhetsbyrået DPA tidligere mandag.

Flygelederne mistet kontakt med det 43 år gamle Twin Otter-flyet til Tara Air da det søndag var på vei fra Pokhara 200 kilometer vest for Katmandu til Jomsom i Mustang-distriktet.

Det var to tyskere og fire indere om bord i flyet. De øvrige var fra Nepal.

Jomsom er et populært reisemål blant utenlandske turister som går fjellturer, og også blant indiske og nepalske pilegrimer som drar dit for å besøke tempelet Muktinath.

(©NTB)

Flere nyheter: