Menu
Helsepersonell triller en pasient med mistenkt koronasmitte utenfor et sykehus i Kommunarka utenfor Moskva i november. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Nesten 75.000 koronarelaterte dødsfall i Russland i oktober

Oktober ble pandemiens hittil dødeligste måned i Russland med nesten 75.000 koronarelaterte dødsfall, opplyser landets statistiske byrå.

Av NTB | 03.12.2021 20:00:18

Medisin og helse: Til sammen har Rosstat registrert over 520.000 koronarelaterte dødsfall siden Russland registrerte sitt første smittetilfelle.

Tallet er langt høyere enn det regjeringen oppgir på sin nettside, som er i underkant av 280.000. Også dette dødstallet er det desidert høyeste i Europa. Mens regjeringen bare teller dødsfall der covid-19 regnes som primær dødsårsak, bruker Rosstat bredere kriterier i registreringen av koronarelaterte dødsfall.

Før fredagens tall ble kjent, var juli den dødeligste måneden med drøyt 51.000 dødsfall knyttet til covid-19, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Smittebølgen og de høye dødstallene i høst var drevet fram av deltavarianten og en lav vaksinedekning, ifølge russiske myndigheter. Mange russere er skeptiske til den russiskproduserte koronavaksinen Sputnik V, på tross av gjentatte oppfordringer fra president Vladimir Putin om å ta den.

Bare rundt 40 prosent av Russlands nesten 146.000 innbyggere er fullvaksinert, selv om myndighetene godkjente en koronavaksine flere måneder før de fleste andre land i verden. Denne er imidlertid ikke godkjent av Verdens helseorganisasjon.

Fredag rapporterte myndighetene om 32.930 nye smittetilfeller og over 1.200 dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: