reklame for smiaa
Menu
Innbyggere i en av Mumbais største slumområder, Dharavi, blir undersøkt av helsearbeidere. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB scanpix

Nesten 10.000 nye koronainfeksjoner i India på et døgn

Nok en gang har India opplevd en rekordhøy økning i antall koronatilfeller på ett døgn. Likevel går det mot gjenåpning av kjøpesentre og hoteller mandag.

Av NTB | 07.06.2020 12:34:18

Medisin og helse: Søndag rapportert myndighetene at ytterligere 9.971 personer har fått påvist koronaviruset siden dagen før. Nok en gang er økningen rekordhøy, bare én dag før landet planlegger å lempe på smittevernrestriksjonene.

I ti uker har store deler av India vært nedstengt, noe som har rammet landets fattigste spesielt hardt. Mange står nå uten jobb og inntekt, og landets statsminister Narendra Modi har gjort det klart at økonomien nå må prioriteres.

India har gått forbi Spania og ligger nå på femteplass på listen over land som er hardest rammet av pandemien. Antall smittetilfeller har nådd 246.628, hvorav 6.926 personer er døde.

Smittespredningen er spesielt stor i de tett befolkede millionbyene New Delhi, Mumbai og Ahmedabad.

Fra før av har India åpnet for togtrafikk og innenlands flyreiser, og butikker og fabrikker har også fått åpne igjen. Nå er tiden kommet for kjøpesentre, hoteller og religiøse forsamlingslokaler.

T-baner, skoler og kinoer forblir stengt inntil videre.

(©NTB)

Flere nyheter: