Menu
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet / NTB

Neste uke kan du sove en time lenger

Natt til søndag 31. oktober stiller vi klokken én time tilbake. Det er klokken 03 at klokken stilles tilbake til 02. Dermed får du sove en time lenger mandag morgen.

Av Egil M Solberg | 27.10.2021 08:42:20

Vintertid: Det er gledelig å kunne varsle at det endelig er tid for vanlige folk, heter det i en pressemelding.

– Økonomien er på veg opp igjen, koronarestriksjonene er fjernet, så nå kan vi stille klokken til vanlige folk og sove én time lenger med godt samvittighet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Næringsministeren har ansvaret for Justervesenet, som passer på den offisielle tiden til Norge, og dermed er han òg Norges tidsminister.

– Bruk den ekstra timen godt, for vi må ta vare på tiden vi har. I motsetning til i fjor høst kan vaksinerte klemme hverandre igjen. Det synes jeg alle bør prioritere, sier Vestre.

Siden 2018 har EU-institusjonene diskutert om en bør avvikle ordningen med sommer- og normaltid og slutte å stille klokka frem og tilbake. Saken er fremdeles til behandling på toppnivå i Unionen.

Sommertid ble først innført i en rekke europeiske land i 1916. Norge testet ordningen i flere perioder fra 1916, før den ble fast fra 1980.

Flere nyheter: