reklame for Sheiken Bowling
Menu
De gjeve Oscar-statuettene skulle etter planen ha vært delt ut 28. februar. Nå utsettes prisutdelingen med to måneder. Arkivfoto: AP / NTB scanpix

Neste års Oscar-utdeling utsettes

Den amerikanske Oscar-utdelingen i 2021 utsettes med åtte uker til 25. april på grunn av koronapandemiens konsekvenser for filmindustrien.

Av NTB | 15.06.2020 21:18:57

Medisin og helse: Både stjernespekkede storfilmer og uavhengige produksjoner er blitt tvunget til å utsette premieredatoer på grunn av stengte kinoer. Dermed utvides også kvalifiseringsvinduet med to måneder.

Det betyr at filmer med en premieredato mellom 1. januar 2020 og 28. februar 2021 vurderes for nominasjoner.

– Vårt håp ved å utvide kvalifiseringsperioden og utsette datoen for utdelingen, er å gi filmskapere fleksibiliteten de trenger for å gjøre ferdig og slippe sine filmer uten at de straffes for noe som faller utenfor noens kontroll, sier Oscar-akademiets president David Rubin og administrerende direktør Dawn Hudson i en felles uttalelse fra The Academy of Motion Picture Arts and Sciences og TV-kanalen ABC mandag.

Det er fjerde gang i Academy Awards’ historie at utdelingen utsettes.

Også åpningen av Academy Museum of Motion Pictures, som etter planen skal skje 14. desember, utsettes til 30. april som følge av pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: