Menu
Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB

Neste år starter Tour de France i Baskerland

Tour de France tråkker i gang 2023-utgaven med tre etapper i Spania. Det ble klart da løypeprofilen ble presentert torsdag.

Av NTB | 27.10.2022 12:51:34

Sport: Første etappe er 185 kilometer lang og går gjennom Bilbaos gater, mens det skal sykles 210 kilometer fra Vitoria-Gasteiz til San Sebastián dagen etter. Den tredje etappen går fra Amorebieta-Etxano og inn i Frankrike til Bayonne.

Resten av prestisjerittet går rundt i Frankrike og ender som vanlig på Champs-Élysées i Paris.

På veien til den franske hovedstaden skal syklistene opp kjente fjell som Col du Tourmalet, Grand Colombier, Saint-Gervais Mont Blanc og Grand Ballon. Det skal også sykles en 22 kilometer lang tempoetappe, og det er totalt fire etapper som avsluttes på toppen av et fjell.

I årets utgave var det den danske Jumbo-Visma-rytteren Jonas Vingegaard som stakk av med seieren. 25-åringen vant den gule trøyen med 2.43 minutter ned til slovenske Tadej Pogacar. Geraint Thomas ble treer og var 7.22 bak dansken.

Neste år starter Tour de France i Bilbao 1. juli og avsluttes i Paris 23. juli.

Det vil også bli arrangert kvinnenes Tour de France fra 23. til 30. juli. Rittet starter i Clermont-Ferrand og avslutter i Pau. Kvinnenes versjon sykles over åtte etapper.

(©NTB)