Menu
Nest-Sotra-trener Steffen Landro er ikke fornøyd med tidspunktet for klubbens siste poengtrekk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.

Nest-Sotra trukket tre poeng

Nest-Sotras lag i 1. divisjon er trukket tre poeng av økonomiske årsaker. Det kan få konsekvenser for kvalifiseringen til eliteserien.

Av NTB | 09.10.2019 14:51:57

Sport: Sotra-klubben opplyste selv til Bergens Tidende torsdag formiddag at den er trukket tre poeng. Tidligere i sesongen ble laget i tillegg trukket ett poeng.

Den siste avgjørelsen fra Norges Fotballforbund betyr at Nest-Sotra faller fra 41 til 38 poeng. Laget blir liggende på 5.-plass, men er betydelig nærmere lagene bak på tabellen. Lagene som havner fra 3.- til 6.-plass i 1. divisjon skal spille kvalifisering om eliteseriespill.

– Det kan være en avgjørelse av stor betydning, sier sportssjef Arve Haukeland i Nest-Sotra til BT.

«Klubblisensnemnda har trukket Nest-Sotra tre poeng for ikke å ha nådd delmålet i sin handlingsplan for det finansielle oppfølgingssystemet», heter det i en pressemelding fra forbundet.

Trener Steffen Landro sier samtidig at han undrer seg over timingen for det siste poengtrekket.

– Å få poengtrekk etter 26 runder er en parodi. Du sitter med en følelse av at sånt som dette kun skjer i Paradise Hotel, og at det ikke har noe med fotball å gjøre. Men dette må vi leve med. Vi hadde en god posisjon før dette skjedde og er fremdeles med, sier han.

I 1. divisjon er det to nye klubber i rød kategori; Sandefjord og Sogndal. De blir pålagt å lage en handlingsplan for det finansielle oppfølgingssystemet.

I 2. divisjon ligger Levanger, Moss, Nardo og Senja i rød kategori. Ingen eliteserieklubber har havnet i den kategorien.

Nest-Sotra havnet i fjor sommer i såkalt rød sone økonomisk. Poengtrekkene i år kommer som følge av at klubben ikke har klart å oppnådd målene i handlingsplanen fra NFF.

Også 2. divisjonslaget Nardo får poengstraff for manglende oppfølging av sin økonomiske handlingsplan. Trønderklubben trekkes to poeng og faller fra 9.- til 10.-plass i 2. divisjon avdeling 1.

(©NTB)

Flere nyheter: