fbpx
Menu
Sogndal-trener Eirik Bakke kunne glede seg over kvalikplass. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Nest-Sotra ble taperen i kvalikdrama, HamKam reddet Sogndal

KFUM, Sogndal, Kongsvinger og Start spiller kvalifisering til neste års eliteserie i fotball. For Nest-Sotra endte avslutningsrunden i 1. divisjon i nedtur.

Av NTB | 09.11.2019 17:38:17

Sport: Start var klare for kvalifiseringsspill allerede før lørdagens kamper, mens fire lag kjempet om de tre øvrige plassene. Til slutt sto Nest-Sotra igjen som den store taperen.

Det sørget HamKams Jo Nymo Matland for, da han scoret på frispark mot hordalandsklubben tre minutter på overtid. 3-2-scoringen som ga hjemmelaget seieren på Hamar sendte Nest-Sotra ut av kvalifiseringsspillet til neste års eliteserie.

I Oslo kunne Eirik Bakkes Sogndal-mannskap puste lettet ut. Laget fra saftbygda avsluttet med bortekamp mot kvalikrival KFUM og kom under fire minutter før pause da Abdul-Basit Agouda sendte hjemmelaget i ledelsen. Det ble kampens eneste mål.

Uten Nymo Matlands overtidsmål på Hamar, ville dermed Sogndal måttet se den kommende kvalifiseringen fra sidelinjen.

Martin Lundal fikset ledelse for gjestene før minuttet var spilt, og Simon Marklund fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter en snau halvtimes spill i første omgang.

Dermed kan Kongsvinger, Start, KFUM og Sogndal fortsatt gjøre seg håp om spill i neste års eliteserie.

Kvalifiseringen som nå venter innledes med at Kongsvinger møter Sogndal på hjemmebane. Vinneren av det oppgjøret skal møte KFUM Oslo i Oslo.

I kamp tre møter Start vinneren av oppgjøret mellom KFUM og Kongsvinger/Sogndal, før det beste laget i kvalifiseringen skal ut i kamp mot laget som ender på kvalikplass i eliteserien.

Dermed endte sunnmørsklubben med 79 poeng på veien mot eliteserien. Avstanden ned til Sandefjord på plassen bak ble til slutt 14 poeng.

I bunnen av tabellen var det allerede klart at Skeid og Tromsdalen rykket ned. Førstnevnte avsluttet likevel med målfest og 5-4-seier borte mot Raufoss, mens Tromsdalen røk 0-2 for Ull/Kisa.

Kongsvinger var på sin side utenfor kvalifiseringsplassene i forkant av lørdagens serieavslutning, men på bortebane mot Jerv tok hedmarksklubben de tre poengene som trengtes for å gjøre noe med det.

Allerede opprykksklare Sandefjord og Aalesund møttes i siste serierunde lørdag. Torbjørn Agdestein ble frontfiguren i AaFKs 3-1-seier med to scoringer.

(©NTB)

Flere nyheter: