Menu
Daniel-André Tande kjenner på nerver før skiflygings-VM i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nervøs Tande orket ikke møte pressen før skiflygingscomebacket

Daniel-André Tande er usikker på om han klarer å hoppe i monsterbakken i Vikersund et år etter skrekkfallet i Planica.

Av NTB | 10.03.2022 12:55:04

Sport: Torsdag var Kongsberg-hopperen ikke til stede da resten av hopplandslaget stilte til pressemøte i Vikersund. Tande var rett og slett ikke klar for å la seg intervjue.

– Daniel er forhåpentlig klar for å hoppe, men han er ikke klar for å møte pressen før etter at han har gjort det, opplyste landslagssjef Clas Brede Bråthen.

Han oppga at Tande har hatt behov for en litt annen oppladning enn normalt som følge av det som skjedde i Planica i mars i fjor. Der tippet han rundt i skiflygingsbakken og havnet i kunstig koma med brukket kragebein og punktert lunge. Han var også uten puls et par minutter etter skrekkfallet.

– Det er vanskelig for meg å uttale meg om, men jeg regner med at han er nervøs i dag, sier lagkamerat Johann André Forfang til NTB.

Landslagssjef Bråthen mener det er nærmest umulig å beskrive hva Tande føler rundt å skulle hoppe skiflyging igjen for første gang siden ulykken.

– Jeg kan bare si noe om hvordan det ville vært for meg, og jeg ville nok hatt en ganske stor grad av nerver. Men samtidig, denne bakken er Daniel veldig komfortabel med, og forholdene ser fine ut, sier han til NTB, før han legger til:

– Jeg håper Daniel er trygg nok til ikke å gjøre det (hoppe) hvis det føles feil.

Med seieren i Holmenkollen har han også bevist at han er tilbake i verdenstoppen under et år etter den stygge ulykken i Slovenia.

Det skal hoppes individuell konkurranse over fire omganger i 240-metersbakken i Vikersund fredag og lørdag, mens lagkonkurransen går søndag.

Verdensrekorden i skiflyging ble satt i Vikersund av østerrikeren Stefan Kraft i 2017. Da svevde han hele 253,5 meter.

Tande vant i Holmenkollen sist helg og fikk dermed en kjempeopplevelse foran skiflygings-VM. Likevel er det ikke hundre prosent sikkert at han kommer til å sette utfor i Vikersund, en bakke han kjenner godt og debuterte i som ungdom.

Tande er blant flere norske medaljehåp foran mesterskapet på hjemmebane. Han ble verdensmester individuelt i Oberstdorf i 2018 og har også bidratt til tre laggull i skiflyging.

(©NTB)