Menu
Jan Nepomnjasjtsjij viser styrke ved sjakkbrettet i VM-kandidatturneringen i Russland og ligger an til å bli Magnus Carlsens utfordrer i høst. Han leder foran de fire siste rundene. Foto: Berit Roald / NTB

Nepomnjasjtsjij styrket ledelsen i VM-kandidatturneringen

Jan Nepomnjasjtsjij slo sin russiske landsmann Kirill Aleksejenko etter bare 31 trekk onsdag og styrket sin sjanse til å bli Magnus Carlsens VM-utfordrer.

Av NTB | 21.04.2021 16:49:38

Sport: Nepomnjasjtsjij ledet kandidatturneringen i Jekaterinburg allerede før onsdagens runde, og med hvite brikker gjorde han kort prosess med Aleksejenko.

Han er nå et helt poeng foran Anish Giri og Maxime Vachier-Lagrave, som spilte remis mot hverandre.

De sju første rundene av kandidatturneringen ble spilt i tiden 17. til 25. mars i fjor, mens stort sett all annen sport i verden var stoppet på grunn av viruspandemien. Til sist ble også kandidatturneringen avbrutt. Nesten 13 måneder senere er de samme åtte spillerne tilbake i Jekaterinburg for å spille de sju siste rundene.

Vinneren får spille om VM-tittelen mot Carlsen i Dubai i tiden 24. november til 16. desember i år. Med fire runder igjen av kandidatturneringen ligger det an til å bli et oppgjør mellom 1990-modellene Carlsen og Nepomnjasjtsjij.

Magnus Carlsen har vært verdensmester siden 2013.

(©NTB)

Flere nyheter: