Menu
Ved hjelp av gode smitteverntiltak, skulle Boligmessa avholdt også høsten 2020. Her fra Telenor Arena høsten 2019. Foto: Bård Gundersen

Nektes boligmesse på Karmøy

5. mai ble det avklart at «Boligmessa» kunne arrangeres på Karmøy til høsten. Seks uker senere fikk de kontrabeskjed. Nå føler arrangøren seg ført bak lyset.

Av Egil M Solberg | 29.06.2020 15:27:18

Boligmessa: Nærmere 50 personer som var permittert fikk gladmeldingen om at de fikk komme tilbake til jobb – så kom kalddusjen, skriver TV2.

Årlig avholder Compass Fairs 20 salgsmesser under navnet «Boligmesse» rundt om i hele landet.

Disse messene er en viktig inntektskilde både for det lokale næringslivet som stiller ut, og de som leier ut messehallene.

Nærmere 50 personer ble permittert og framtiden var usikker. Derfor var gleden stor da de 5. mai fikk bekreftet at de kunne åpne opp og avholde høstens 14 boligmesser som planlagt.

– Vi gjorde et omfattende arbeid og satte oss inn i alle reglene til FHI, og tok kontakt med Helsedirektoratet. De bekreftet skriftlig at boligmesser ikke ville falle inn under reglementer i paragraf 13, og vi tok tilbake de permitterte og informerte 1500 samarbeidspartnere om at boligmessene ville bli gjennomført som planlagt i høst, sier daglig leder i Compass Fairs, Stewart Stjernholm, til TV 2.

Sjokket var derfor desto større da de seks uker senere fikk kontrabeskjed.

Mandag 15. juni ble paragraf 13 i Covid-19-forskriften oppdatert til også å gjelde varemesser og midlertidige markeder. Dermed spøker det nok en gang for messehøsten til Compass Fairs.

Europa åpnes for nordmenn fra 15. juli, mens en en lokal salgsmesse på Karmøy blir problematisk. Det er uforståelig mener arrangørene.

– Mange bedrifter er helt avhengig av boligmessene våre, så hvis vi må avlyse betyr det et stort omsetningsfall for dem i en ellers vanskelig tid, sier han til TV 2.

Stjernholm forteller at de har sendt anmodning om hastemøte med helseminister Bent Høie for en uke siden og purret for to dager siden, men de har ikke hørt noe fra departementet.

Flere nyheter: