Menu
- Dette er gode nyheter for oss som er imot usosiale skatter, jubler gruppeleder Rune Midtun i Karmøy FrP. FOTO: Radio Haugaland / Scanpix

Nei til takstøkning i Haugalandspakken – jubel i FrP

Statens vegvesen har sagt nei til søknaden om å øke bompengetaksten i Haugalandspakken. Dermed kan FrP innkassere nok en seier i samferdselspolitikken.

Av Egil M Solberg | 31.01.2020 14:42:24

Bompenger: Lokale kommuner og fylket vil øke taksten, fordi det mangler minst 1.55 milliarder kroner. Men vegvesenet setter foten ned, skriver Haugesunds Avis.

Meldingen ble møtt med sinne fra flere lokale politikere i dag, mens andre jublet – i FrP påkostet de seg et smil og kunne signere seg for nok en seier i samferdselspolitikken.

Den lokalt vedtatte takstøkningen er vurdert å ikke være i tråd med gjeldende retningslinjer for bompengepakker presisert i Samferdselsdepartementets brev av 20. mai 2019, står det i brevet avisa har fått tilgang til.

Dette innebærer at kostnadsøkning og/eller inntektssvikt skal håndteres gjennom kutt i porteføljen, står det i retningslinjene.

Nå må lokalpolitikere gjennom tøffe forhandlinger i forhold til hvilke prosjekter som skal prioriteres.

Feirer seieren i Karmøy FrP

– FrP har vært motstander av Haugalandspakken fra dag én, og har vært det eneste partiet som har arbeidet imot økning av satser da dette rammer folk som har dårligst råd, sier gruppeleder Rune Midtun i Karmøy FrP.

Da Haugalandspakken ble vedtatt, sa Einar Endresen i Karmøy FrP at dette var et luftslott, og at Karmøy kommune ble lurt.

– Dette har vært en dyr lærepenge på bekostning av innbyggerne i Karmøy. Nå arbeider vi for at det ikke skal bli noe Haugalandspakke 2, sier Midtun.

– Dette er gode nyheter for oss som er imot usosiale skatter, jubler gruppelederen.

Flere nyheter: