Menu
Illustrasjonsbilde: Getty Images

Nei til legalisering av hasj

May Britt Vihovde og Bjørn Gunnar Husby fra Venstre i Haugesund var uenige i saken om legalisering av hasj under landsmøte. Vihovde stemte mot mens Husby stemte for legalisering.

Av Egil M Solberg | 15.04.2018 14:41:29

Den saken det var mest fokus på inn mot Venstres landsmøte, var å vurdere å tillate salg av lettere narkotiske stoffer over disk. Dette ble nedstemt med et knapt flertall.

De to deltakerne fra Haugesund, May Britt Vihovde og Bjørn Gunnar Husby var i likhet med landsmøte, delt i to. Vihovde stemte mot og Husby stemte for.

Flere saker om rus

Innen rusmisbruk vedtok Venstres landsmøtet flere nye saker.

Vi har fått gjennomslag i regjeringsplattformen at vi skal flytte ressurser fra straff til hjelp. Venstre vil at tunge rusmidler blir mer tilgjengeliggjort via resept eller legebehandling, heter det i en pressemaling fra partiet.

Partiet vil ha et program for utdeling sprøyter i fengslene, samt innføre forsøk med heroinassistert behandling i helsesektoren.

Landsmøtet vedtok også at partiet skal utvikle reguleringstiltak som kan avdekke og forhindre tidlig debut med rusmidler. I tillegg ble det vedtatt at en skal styrke tilbudet til barn og rusmiddelavhengige.

Plast i havet

De er imidlertid begge for at Venstre skal øke innsatsen mot plast i havet.

I løpet av det siste året har Venstre fått til en dobling i statsbudsjettet for kampen mot plast i havet, fra 100 til 200 millioner kroner.

Nå vil Venstre sitt landsmøte utvide satsinga med mange nye mottak for plastsøppel fra hav og strender. Både profesjonelle og frivillige søppelplukkere skal kunne levere plasten gratis til disse mottakene. Det skriver Bjørn Gunnar Husby, leder Haugesund Venstre i en pressemelding.