Menu
Arkivbilde: Biltema

Nei til Biltema

Stord kommune mottok i dag avgjørelsen fra fylkesmannen i saken om etableringen av et nytt Biltema-varehus på Heiane Vest. I vedtaket ble det et tydelig nei! Nå legger Biltema ned på Stord.

Av Egil M Solberg | 11.06.2018 13:21:06

Næringsliv: – Det er både skuffende og overraskende å konstatere at Fylkesmannen har tatt klagen til følge, skriver ordfører Gaute Epland (Ap) i en pressemelding.

Kommunen sitt vedtak om etableringen ble dermed omgjort, med bakgrunn i at fylkesmannen mener at etableringen krever dispensasjon, melder Stord24.

Epland har samen med rådmann Magnus Mjør vært i flere møter med myndighetene i saken.

– Det er og skuffende å konstatere at departementet, som ellers tilsynelatende har stor forståelse for kommunen sin argumentasjon, ikke var villig til å avskjære klagen, sier hun.

Ordføreren opplyser at de nå skal bruke de neste dagene på å se hvordan de eventuelt skal ta saka videre, skriver avisa.

Selskapet Fronta har allerede investert 53 millioner kroner i Biltema-varehuset.

– Vi er selvfølgelig svært skuffet. Vi har vært på Stord i ti år. Dersom vi ikke får lov å ta i bruk de nye lokala må vi legge ned virksomheten vår på Stord, seier daglig leder Egil A. Iversen i Biltema Norge til Sunnhordland.

Flere nyheter: