reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud fra finalekampen i Miami Open. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Nedtur i Ruuds største finalekamp – fikk med seg 5,6 millioner kroner

Casper Ruud fikk en superåpning mot Carlos Alcaraz, men ble så utspilt i lange strekk i Miami Open-finalen. En kraftig offensiv ga spansk tennistriumf.

Av NTB | 03.04.2022 21:49:30

Sport: I de første gamene satt det meste for Ruud. Han brøt motstanderen på første forsøk og føk kjapt opp i 2-0 på hardcourten. Men knallåpningen skulle dabbe veldig av.

Ruud ble brutt to ganger i første sett, og problemene fortsatte i det andre. Alcaraz vant hardcourtduellen 7-5, 6-4. Med det ble 18-åringen første spanske vinner av ATP Masters 1000-turneringen i Florida.

Trøbbelet minnet mye om det Ruud opplevde mot samme spiller for ett år siden. Da gjorde Alcaraz kort prosess i strake sett i en kvartfinale i Marbella.

– Først av alt må jeg gratulerer Carlos. Du er allerede, tross din unge alder, en strålene spiller. Fortsetter du slik, blir det mange turer opp på podiet, sa Ruud i et intervjuet med arrangøren etterpå.

Samtidig takket han sitt eget team og sine nærmeste.

Som tapende finalist håvet Ruud inn 646.000 dollar. Det tilsvarer over 5,6 millioner kroner. Alcaraz fikk nesten det dobbelte.

Spanjolen brøt seg til 3-4 og senere til 6-5. Mellom de to bruddene reddet Ruud seg inn til 4-1-ledelse.

Andre sett var nesten som det første, men da med motsatt fortegn. Ruud havnet under 0-3, og han nådde ikke opp med sitt forsøk på opphenting. Underveis fikk han inn en bruddball etter et langvarig game.

Tittelkampen i Miami var Ruuds første i en ATP Masters-turnering. Tidligere har han røket ut i tre semifinaler på dette nivået. Det er kun Grand Slam-konkurranser og verdenstourfinalen som er gjevere i tennissporten.

Tapet stoppet Ruuds solide rekke på seks finaleseirer på rappen. Innsatsen i Florida gjør at han mandag setter bestenotering og klatrer opp ett hakk til 7.-plass på verdensrankingen. Der hopper Alcaraz fem plasser og blir nummer elleve.

Søndagens finale ble svært kontrastfylt for Casper Ruud. Det første kvarteret så ingenting ut til å stoppe ham, men Alcaraz ristet så av seg alle antydninger til nerver. Flere norske feil hjalp også unggutten til å snu kampbildet.

Ruud benyttet seg av retten til å få én fysiobehandling etter å ha redusert til 1-3. Det er uvisst om 23-åringen følte på en skade i det som var hans største kamp i karrieren.

(©NTB)