Menu
Dennis Hauger fra da han vant hovedløpet i Formel 2-helgen i Aserbajdsjan forrige måned. Foto: Grand Prix Photo / NTB

Nedtur for Hauger i Silverstone-kvalik: – Usikker på årsaken

Dennis Hauger greide ikke å kjøre inn til et toppresultat og ble bare nummer 13 i kvalifiseringen til helgens Formel 2-løp på Silverstone-banen i England.

Av NTB | 01.07.2022 20:16:03

Sport: Prema-laget la opp taktikken slik at Hauger måtte kjøre seg opp mot slutten av fredagens kvalifisering, men Aurskog-gutten fikk ikke den farten han trengte.

Dermed endte han utenfor topp ti og får ugunstige startposisjoner gjennom helgen. Han må kjøre fra 13.-plass både lørdag og søndag.

– Jeg er selvfølgelig skuffet, og foreløpig er jeg usikker på hva som er årsaken til den dårlig kvalifiseringen. Vi skal, sammen med ingeniørene, jobbe utover kvelden. Forhåpentlig finner vi et bra oppsett for løpene. Det er dessverre et vanskelig utgangspunkt på denne banen, sier Hauger i en uttalelse.

Han viser til at forbikjøringer er vrient å få til på den legendariske motorbanen i Silverstone.

F2-reglene tilsier at startrekkefølgen i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Det betyr at inderen Jehan Daruvala på 10.-plass kjører ut først i lørdagens sprint. Søndag starter bilene hovedløpet etter plasseringene de fikk fredag.

Logan Sargeant fra USA var best i kvalifiseringen.

Hauger har to seirer hittil som Formel 2-fører. De kom på sprinten i Monaco i slutten av mai og i hovedløpet i Aserbajdsjan to uker senere.

(©NTB)

Flere nyheter: