Menu
Myndighetene i Hongkong stengte i helgen ned deler av byen for å avgrense et pågående koronautbrudd. Mandag ble nedstengingen hevet etter at 7.000 innbyggere var testet og 13 smittetilfeller påvist. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Nedstengingen i Hongkong hevet

Myndighetene i Hongkong har hevet nedstengingen i deler av byen etter at 7.000 innbyggere er testet og 13 smittetilfeller påvist.

Av NTB | 25.01.2021 07:08:12

Medisin og helse: Nedstengingen ble iverksatt tidlig lørdag morgen og omfattet om lag 10.000 innbyggere i 150 boligkvartaler i Jordan i Kowloon, et tett befolket område. Det er blant Hongkongs fattigste distrikter.

Representanter fra myndighetene gikk fra dør til dør og utførte obligatoriske koronatester. I alt 0,17 prosent av de utførte testene var positive, og nedstengingen har blitt kritisert for å være omfattende og for lite effektiv.

Myndighetene forsvarer tiltaket og sier at lignende nedstenginger kan bli aktuelt igjen.

– Vi anser ikke denne operasjonen som bortkastet arbeidskraft eller penger, sa helseminister Sophia Chan søndag.

Hongkong var et av de første stedene koronaviruset spredte seg til, men det er kun registrert over 10.000 smittetilfeller og 170 dødsfall knyttet til covid-19. Årsaken er strenge og effektive koronatiltak.

De siste ukene har det oppstått smitteklynger i fattige og svært tett befolkede bydeler.

(©NTB)

Flere nyheter: