reklame for Sheiken Bowling
Menu
Thorgan Hazard (t.v.) og Ivan Perisic i torsdagens kamp. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Nedslående Belgia-exit i VM: – Angrer ikke på noe

Kroatia er klar for cupspillet i fotball-VM med 0-0 mot Belgia torsdag. Belgierne har skuffet og er ute av årets mesterskap.

Av NTB | 01.12.2022 18:26:58

Sport: Begge lag skapte enorme muligheter, men det endte uavgjort. Det ga kroatisk jubel og belgisk nedtur. Innbytter Romelu Lukaku kom til flere store sjanser for Belgia, men spissen manglet presisjon. Først skjøt han i stolpen, før han headet over nærmest på åpent mål. På tampen traff ballen ham i leggen og trillet noen centimeter utenfor målet.

– Det er ikke enkelt å vinne kamper i VM, og vi vant den første. Vi var klare i dag og skapte flere muligheter. Vi angrer ikke på noe og kan dra med hevede hoder, sa Belgia-sjef Roberto Martínez etter kampen.

– Det er ikke godt nok. Vi ønsket å gå videre, men vi er i den beste turneringen i verden, fortsatte han.

Senere torsdag bekreftet han at han er ferdig som Belgia-trener.

Kroatia kom seg helt til finalen i 2018-VM, der det ble tap for Frankrike. De endte som nummer to i gruppen bak Marokko og møter vinneren av gruppe E i åttedelsfinalen.

Årets exit var den første for Belgia i et stort mesterskap (VM og EM) i det 21. århundre. De har greid å komme seg til cupspillet i fem strake turneringer før årets VM, ifølge statistikktjenesten Opta.

De kom seg til semifinalen i 2018, men der ble det tap for vinner Frankrike. De tok imidlertid tredjeplassen da slo England i bronsekampen. I Qatar ble det exit allerede i gruppespillet.

Kroatia styrte lenge kampen uten å få uttelling. Også i annen omgang satte de Belgia under press. De skaffet raskt to gode muligheter som Belgia-keeper Thibaut Courtois avverget med gode redninger. Belgia presset på for målet som ville gi cupspill, men Kroatia ble reddet av stopper Josko Gvardiol ved flere anledninger.

Belgia var spådd mye suksess med sin «gylne generasjon», men de har skuffet i mesterskap. De har i flere år vært et av de beste lagene på rangeringen til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Foran årets mesterskap var de nummer to på rangeringen, men de sviktet igjen som en av gullkandidatene.

Kroatia kom kjapt ut av blokkene og skapte flere muligheter. Etter snaut 20 minutter fikk de straffespark, men etter en VAR-sjekk konkluderte dommer Anthony Taylor med at det var offside i forkant.

(©NTB)