reklame for smiaa
Menu
Oslo Børs falt fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nedgang på Oslo Børs fredag

Hovedindeksen på Oslo Børs endte med en nedgang på 1,61 prosent til 776,65 poeng etter et kraftig fall på morgenen. Norwegian-aksjen steg kraftig.

Av NTB | 22.05.2020 16:48:06

Økonomi og næringsliv: Norwegian-aksjen steg med hele 13,46 prosent i løpet av dagen og endte med en kurs på 2,95 kroner.

Equinor ble mest omsatt fredag, men falt med 3 prosent. DNB (-2,8) var nest mest omsatt, etterfulgt av Norwegian, Aker BP (-2,2) og Norway Royal Salmon (-0,4).

Mye av fallet skyldes en nedgang i oljeprisen natt til fredag. Det skjedde som en reaksjon på at Kina sa at de på grunn av pandemien ikke vil sette noe økonomisk vekstmål for i år. Det ble tolket som at landet vil investere mindre i infrastruktur, noe som i sin tur kan innebære at etterspørselen etter olje vil falle. Fredag ettermiddag selges et fat nordsjøolje for like over 34 dollar fatet, etter å ha hatt en verdt på 36 dollar før Kinas uttalelser.

Som følge av dette har også den norske kronekursen svekket seg gjennom natten.

De store utenlandske børsene har ikke vært vitne til de store endringene fredag. Unntaket er Hang Seng i Hongkong. Den stengte ned over 5 prosent etter at Kina har lagt fram en ny sikkerhetslov som kan ramme de demokratiske rettighetene byen har hatt.

Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 0,8 prosent. DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris var begge opp 0,2 prosent, mens FTSE 100 i London var ned 0,5 prosent.

I USA var det svak nedgang på de tre store indeksene. Den brede S&P-indeksen var ned 0,3 prosent, teknologiindeksen NASDAQ ned 0,2, og industritunge Dow Jones ned 0,5.

(©NTB)

Flere nyheter: