Menu
Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix

Nedgang i hyttebesøket

Haugesund Turistforening hadde i 2019 over åtte prosent nedgang i antallet overnattinger på sine hytter. Med frykt for koronasmitte er det fare for at nedgangen fortsetter.

Av Egil M Solberg | 08.03.2020 00:14:35

Friluftsliv: Haugesund Turistforening hadde i fjor dårligere besøk.

Antallet medlemmer har også stagnert etter flere år med vekst, melder Grannar.

Koronasmitte

I tiden fremover vil turistforeningen ha fokus på å forebygge spredning av koronavirus.

Det blir nå gjort ekstra tiltak på hyttene rundt hygiene og nå oppfordres både ansatte og gjester til å ha ekstra fokus på de anbefalingene som gjelder fra Folkehelseinstituttet.

Det er utarbeidet rutiner for hvordan både vertskap og turledere skal følge opp mistanke om smitte på hyttene og turene.

5 råd til deg
  • God håndhygiene. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Alkoholbasert hånddesinfeksjon, f.eks. Antibac, brukes hvis håndvask ikke er mulig.
  • God hostehygiene. Host i papirtørkle som kastes straks etter bruk etterfulgt av håndvask, eller hoste/nyse i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.
  • Hold avstand (minst 1-2 meter) til personer med luftveissymptomer, hvis mulig.
  • Kjenn på egen form før du legger ut på tur. Er du ikke i slag, bli hjemme slik at du unngår å eventuelt smitte andre. Og skulle du bli dårlig underveis på turen, anbefaler vi at du snur om du vurderer det som forsvarlig.
  • Sørg for å informere dine nærmeste om hvor du går om du tar turen alene.

Flere nyheter: