reklame for Utvik Autoservice
Menu
Fra fredag til lørdag var det en nedgang i tallet på antall innlagte pasienter med koronasmitte på norske sykehus. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Nedgang i antall koronainnlagte på norske sykehus

306 koronasmittede er innlagt på sykehus, ifølge lørdagens oversikt fra Helsedirektoratet. Det er tolv færre enn på samme tid fredag.

Av NTB | 04.04.2020 14:48:18

Medisin og helse: Forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet (FHI) fremhever at selv om nedgangen fra dag til dag kan være tilfeldig, tyder mye på at den nasjonale dugnaden fungerer.

– Det vi ville ventet hvis tiltakene ikke hadde effekt, var en kraftig økning i antall innlagte sånn som man ser i andre land, men i Norge har det ikke økt på en hel uke, og det er en viktig og stor effekt, sier Elstrøm til NRK.

98 av de innlagte pasientene ligger i respirator, to flere enn på samme tid fredag. 72 av disse er innlagt i Helse sør-øst, viser oversikten fra Helsedirektoratet.

62 personer er registrert døde som følge av koronasykdom. De avdøde er mellom 51 og 102 år, og gjennomsnittsalderen er 84 år. 52 prosent av dem er menn.

Lørdag morgen døde en 80-årig kvinne fra Åsnes i Innlandet. Senere på dagen døde en eldre person på et sykehjem i Tønsberg. Dødsfallene er de 61. og 62. koronarelaterte her i landet.

– Dette er en trist inngang til påsken, og jeg føler med familien og de pårørende, sier Åsnes-ordfører Kari Heggelund (Sp) i en melding på kommunens nettsted.

Høyeste smitteantall per innbygger på fylkesnivå er i Oslo, som har 221 registrerte tilfeller per 100.000 personer. Lavest er tallet i Nordland, der tallet er 32.

Fredag ettermiddag var totalt 105.865 personer testet for viruset. I gjennomsnitt er rundt fem prosent av testene positive.

Fram til fredag hadde Folkehelseinstituttet blitt informert om totalt 86.831 konsultasjoner hos lege og legevakt om covid-19-lignende symptomer

Av de registrert smittede er 234 innlagt i Helse sør-øst, 37 i Helse vest, 20 i Helse Midt-Norge og 15 i Helse nord.

Så langt har 5.510 personer i Norge fått påvist koronasmitte. Av dem har 3.036 blitt smittet i Norge, mens 1.542 personer har blitt smittet utenlands. For 932 personer er smittestedet ukjent.

Flere nyheter: