Menu
Krigen i Ukraina som fungerer som en påminnelse om viktigheten av nyhetsmedier generelt, og av den objektive, trofaste og ofte farlige rapporteringen som våre medier gir, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Schibsted. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nedgang for Schibsted i første kvartal

Driftsresultatet til mediekonsernet Schibsted i første kvartal endte på 480 millioner kroner, en markant nedgang fra samme kvartal i fjor.

Av NTB | 04.05.2022 08:15:59

Økonomi og næringsliv: Schibsteds omsetning var på 3,65 milliarder i første kvartal, mot 3,40 i samme kvartal i fjor. Brutto driftsresultat på 480 millioner er likevel betydelig lavere enn resultatet på 594 millioner for ett år siden.

– Denne nedgangen er hovedsakelig drevet av høyere investeringer i år, som er et klart valg da vi er sikre på at dette vil sette oss i enda bedre posisjoner, sikre vekst og øke verdien over tid, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i en børsmelding fra selskapet onsdag morgen.

For alle nyhetsmediene melder selskapet om økt lesertrafikk.

– News Media så en betydelig økning i trafikken på grunn av krigen i Ukraina som fungerer som en påminnelse om viktigheten av nyhetsmedier generelt, og av den objektive, trofaste og ofte farlige rapporteringen som våre medier gir, sier Skogen Lund.

Nedskrivningen gjøres for at verdien skal reflektere Adevintas børsverdi 31. mars. Selskapets verdi har mer enn halvert seg det siste året.

Den voldsomme nedskrivningen reflekterer også Schibsteds resultat som ender negativt på 13,4 milliarder før skatt.

I regnskapet går det fram at VG hadde en omsetningsøkning på 12 prosent, opp fra 456 millioner kroner i første kvartal i fjor til 511 millioner i årets første kvartal. Svenske Aftonbladet hadde en omsetningsøkning på 6 prosent. For begge løssalgsavisene rapporterer Schibsted om økte inntekter fra betalende lesere og fra digital annonsering.

For andre kvartal på rad velger Schibsted å skrive ned verdien på eierandelen i det internasjonale rubrikkselskapet Adevinta. I fjerde kvartal i fjor ble verdien på investeringen nedskrevet med 20 milliarder kroner, mens avskrivningen for første kvartal i år er en verdireduksjon på ytterligere 13,5 milliarder kroner.

Flere nyheter: