reklame for Sheiken Bowling
Menu
Administrerende direktør Kjetil Houg i Folketrygdfondet la tirsdag fram resultatene for første halvår 2022. Her er han avbildet i 2021. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nedgang for Folketrygdfondet i første halvår

Statens pensjonsfond Norge, også kalt Folketrygdfondet, fikk en avkastning på -5,4 prosent i første halvår. Det tilsvarer et tap på 17,8 milliarder kroner.

Av NTB | 23.08.2022 10:50:49

Økonomi og næringsliv: Kapitalen var 315 milliarder kroner ved utgangen av første halvår. Avkastningen var 0,5 prosentpoeng bedre enn markedet. Oljepris og renteøkning preget resultatet.

– Det ble et svakt resultat for porteføljen, men høy oljepris førte til at det norske aksjemarkedet gjorde det bedre enn de globale. Vi er fornøyde med at våre investeringsvalg bidro til en bedre avkastning enn markedet, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet.

Avkastningen for aksjeporteføljen var på -4,4 prosent per 30. juni. Det er 1,1 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen var på -7,3 prosent, som var 0,3 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen for renter.

– Den kraftige renteoppgangen medførte at dette er det svakeste halvåret for renteporteføljen i SPNs historie. Dette skyldes en uvanlig økning i inflasjon og renter, sier Kjetil Houg.

Folketrygdfondets aktive forvaltning har siden 2007 bidratt med 42 milliarder kroner i meravkastning for fellesskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: