reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hovedfeltet avbildet på fredagens etappe i Giro d'Italia. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse / AP / NTB

Nederlender tok karrierens største seier – etterlengtet Giro-suksess for Jumbo-Visma

Koen Bouwman tråkket først over målstreken på den 7. etappen i Giro d'Italia. Triumfen var kjærkommen for laget til Tobias Foss.

Av NTB | 13.05.2022 17:30:56

Sport: Seieren var Bouwmans største hittil som sykkelproff. Han ble sluppet løs perfekt av lagkamerat Tom Dumoulin i en bratt målbakke og gjorde resten av jobben selv.

28-åringen vant foran Bauke Mollema (Trek Segafredo), mens Davide Formolo ble treer. Kampen om førsteplassen sto mellom tre nederlendere og én italiener.

Fredagens etappe var kupert med flere kategoriserte stigninger på den italienske vestkysten. Den var 196 kilometer lang og gikk fra Diamante til Potenza.

Etter mange tidlige bruddforsøk greide til slutt sju ryttere å komme seg løs. Bouwman vant dagens første innlagte spurt etter 125 kilometer.

En sliten Wout Poels måtte etter hvert slippe og ble senere hentet inn av hovedfeltet.

Med underkant av tre mil igjen ble det gjort flere angrepsforsøk i frontgruppen. I tur og orden støtet Dumoulin, Mollema og Davide Formolo, men ingen greide å kjøre solo.

Tobias Foss er Norges eneste norske innslag i årets Giro d’Italia. Han satt i hovedfeltet gjennom fredagens kraftprøve.

Giroen fortsetter lørdag med nok en kupert etappe på 156 kilometer i og rundt Napoli. Rittet avsluttes i Verona 29. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: