Menu
Matthijs de Ligt er klar for Bayern München. Her er han på vei fra klubbens treningsanlegg tirsdag. Foto: Mladen Lackovic / dpa via AP / NTB

Nederlandsk stjernestopper skrev under for Bayern: – En bærebjelke

Matthijs de Ligt (22) forlater Juventus og er klar Bayern München. Forsvarsspilleren har skrevet under en femårskontrakt med tyskerne.

Av NTB | 19.07.2022 18:30:45

Sport: Overgangen ble bekreftet på Bayerns nettsider tirsdag.

– Jeg er veldig glad for å bli Bayern-spiller. Klubben er den mest suksessrike i Tyskland, én av de mest suksessrike klubbene i Europa og også i verden, sier de Ligt.

Ifølge overgangskjenner Fabrizio Romano må München-klubben ut med 80 millioner euro for nederlenderen. Det tilsvarer 821 millioner kroner. De Ligt har spilt i Juventus siden sommeren 2019.

– Matthijs var en spiller vi absolutt ønsket oss. Med en slik overgang kan vi forfølge alle våre mål. Vårt fremtidige lag tar mer og mer form, og overgangen er en veldig viktig del av konseptet. Han bør bli en bærebjelke i Bayern, sier Hainer.

De Ligt ble hentet til Torino og Juventus i 2019 etter en kometsesong i Ajax. Den da 19 år gamle midtstopperen var kaptein i et Ajax-lag som var sekunder fra å ta seg til en sensasjonell Champions League-finale.

Han har til tross for sin unge alder rukket å spille 38 kamper for Nederland. Bayern München har tidligere i sommer hentet Sadio Mané samt Ajax-duoen Ryan Gravenberch og Noussair Mazraoui.

Forrige uke ble det klart at Robert Lewandowski forlot tyskerne for å slutte seg til Barcelona.

Klubbpresident Herbert Hainer er henrykt over signeringen, og mener at midtstopperen vil bli en bærebjelke i laget.

I Serie A har 22-åringen gjort sakene sine bra. Etter seriegull i sin første sesong har de Ligt og Juventus likevel måttet se rivalene Inter og Milan stikke av med hver sin ligatittel.

(©NTB)