Menu
Koen Bouwman vant den 19. etappen av Giro d'Italia. Foto: Massimo paolone / LaPresse via AP / NTB

Nederlandsk spurtseier i Giro d’Italia

Nederlandske Koen Bouwman spurtet best og vant den 19. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia fredag. Sveitsiske Mauro Schmid tok andreplassen.

Av NTB | 27.05.2022 17:15:59

Sport: En gruppe formet seg i tet og med rundt en drøy mil igjen var det rett under sju minutter ned til hovedfeltet. Den kuperte etappen skulle avsluttes opp en bratt stigning, og ingen i kvintetten stakk. Dermed måtte det avgjøres i en spurt der Bouwman vant foran Schmid (Quick-Step). Bouwman vant også den sjuende etappen tidligere i rittet.

Italienske Alessandro Tonelli (Bardiani) trillet inn til tredjeplass.

Sammenlagtleder Richard Carapaz (Ineos) mistet underveis på etappen sin hjelperytter Richie Porte. Australieren måtte gi seg etter 70 kilometer, og vil dermed ikke være til stede for å hjelpe Carapaz på lørdagens etappe som innebærer flere tøffe stigninger.

Porte har tidligere uttalt at dette var han siste Giro-deltakelse. 37-åringen har vært en sentral del av Ineos (tidligere Sky) og Trek-Segafredo i løpet av sin karriere.

Carapaz leder med tre sekunder ned til australske Jai Hindley foran de to siste etappene. Mikel Landa følger deretter 1.05 minutt bak.

Rittet avsluttes søndag med en tempoetappe i Verona.

(©NTB)