Menu
Dylan van Baarle (t.v.) syklet alene i mål i Paris-Roubaix søndag. I midten er landsmann Mathieu van der Poel. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Nederlandsk soloseier i Paris-Roubaix

Dylan van Baarle kom alene i mål i årets utgave av sykkelmonumentet Paris-Roubaix søndag. Ingen av de norske rytterne greide å hevde seg.

Av NTB | 17.04.2022 17:04:33

Sport: Angrepet fra Van Baarle drøye 19 kilometer før mål splittet fronten og avgjorde på lang vei kampen om seieren. Flere av bruddkameratene prøvde å ta opp jakten på Ineos-rytteren, men uten hell. Seieren er 29-årige Van Baarles første i et av de fem sykkelmonumentene.

Feltet var relativt godt samlet da det første brosteinspartiet startet etter rundt ti mil. Vind gjorde at de største stjernene ble splittet fra fronten, og med rundt tolv mil igjen var de favorittene ute av seierskampen.

Belgiske Wout van Aert tok 2.-plass, mens sveitseren Stefan Küng tok den siste plassen på pallen.

Alexander Kristoff vant endagsrittet Scheldeprijs tidligere i april, og nordmannen var en av outsiderne til å gå til topps i Roubaix søndag. Han var imidlertid ikke å se i finalen, men ble nummer tolv.

Edvald Boasson Hagen ble hindret av en velt underveis og klarte ikke å hevde seg. Rasmus Fossum Tiller måtte bryte etter å ha veltet etter ti mil. Han har trolig pådratt seg kragebeinsbrudd.

Det neste monumentet venter allerede om en uke. Da går Liège-Bastogne-Liège av stabelen.

Også Uno-X fikk det tøft i veltkaoset som ofte oppstår i rittet. Tiller var involvert i en velt etter ti mil som satte ham ut av spill.

Han ble liggende på siden av veien, før det senere kom informasjon fra laghold at han trolig brøt kragebeinet i fallet.

Van Baarle ble nummer to i Flandern rundt tidligere i april. I fjor vant han oppkjøringsrittet til Flandern rundt, men har aldri før gått til topps i et av de prestisjetunge endagsrittene.

Landsmann Mathieu van der Poel hang med på Van Aert i jakten på Van Baarle, men mot slutten tok kreftene slutt. Van der Poel vant Flandern rundt tidligere i år, men greide ikke å følge opp i det neste monumentet.

Rittet startet med at feltet ble splittet tidlig. Det gjorde at flere norske ryttere havnet bakpå, og i tillegg var flere av dem involvert i velt. Edvald Boasson-Hagen ble hindret av velt tidlig og var aldri i kamp om en topplassering.

Fire stykker var i tet med tre mil igjen, og bakfra kom de største favorittene. Blant dem var Wout van Aert som med sterk kjøring tok opp jakten. Det skremte imidlertid ikke Van Baarle som rykket fra og tråkket inn til soloseier.

(©NTB)

Flere nyheter: