Menu
ARKIVFOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Nederlandsk soldat døde i Nord-Norge

En nederlandsk soldat ble lørdag funnet død i brakken til de nederlandske soldatene på Skjold militærleir i Målselv. Årsaken til dødsfallet er ikke kjent.

Av NTB | 14.02.2021 22:59:01

Politikk: – Nå er saken under etterforskning av sivilt politi og nederlandsk militærpoliti, så jeg kan ikke uttale meg noe om årsaken til dødsfallet, sier pressevakt Thomas Gjesdal i Forsvaret til NRK.

Flere personer fra det nederlandske militærpolitiet skal reise til Norge for å gjennomføre etterforskningen, sier løytnant og pressevakt Mike Hofman for det nederlandske militærpolitiet til kanalen.

Det var NOS, den nederlandske kringkastingsstiftelse, som først omtalte dødsfallet.

De første 3.000 utenlandske soldatene landet på den militære delen av Bardufoss lufthavn i Indre Troms i begynnelsen av januar for å delta i øvelsen Joint Viking i Troms og nord i Nordland i mars. Smittesituasjonen gjorde imidlertid at hele øvelsen ble avlyst. Rundt 10.000 soldater skulle ha deltatt, av dem om lag 3.400 allierte deltakere fra utlandet.

Bare noen dager etter ankomst i Norge testet flere av de utenlandske soldatene positivt for covid-19, og til slutt var nesten 100 soldater smittet. Det er ikke kjent om soldaten som ble funnet død, var koronasmittet.

Totalt var det omtrent 500 nederlandske soldater i Norge, men dette nederlandske bidraget skal returnere i slutten av mars eller begynnelsen av april, sier Gjesdal.

Flere nyheter: