Menu
Den nederlandske fotballsesongen endte uten mester, opp- eller nedrykk. Nå har Nederlands fotballforbund i sivil rett fått kjennelse for at avgjørelsen var lovlig. Her er Ajax-spiller Nicolas Tagliafico i aksjon. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB scanpix

Nederlandsk rett ga fotballforbundet medhold

Cambuur Leeuwarden og De Graafschap gikk rettens vei fordi de ble nektet opprykk da den nederlandske fotballsesongen ble avblåst. Torsdag ble kravet avvist.

Av NTB | 14.05.2020 20:32:41

Sport: Dommer Hans Zuurmond gjorde det klart at Nederlands fotballforbund (KNVB) hadde myndighet til å treffe sin avgjørelse om at det verken skulle være opp- eller nedrykk i den avbrutte sesongen, men betegnet håndteringen av saken som klønete.

– Myndighetenes tiltak mot koronaviruset gjorde at sesongen ikke kunne spilles ferdig, og forbundet hadde ryggen mot veggen. De måtte treffe en avgjørelse. Det er bittert for Cambuur og De Graafschap at den falt ut i deres disfavør, men jeg kan ikke omgjøre avgjørelsen, sa han.

Det er første gang en avgjørelse i en idrettsliga truffet på grunn av koronaviruspandemien er blitt prøvet i sivil rett.

Eric Gudde, som er direktør for profesjonell fotball i KNVB, ser ingen grunn til å hovere over utfallet.

– Det er bare tapere i denne saken. Nå håper jeg vi kan legge den bak oss, sa han ifølge NOS og ga også dommeren rett i at avgjørelsen ble dårlig håndtert.

– Vi gjorde en grundig jobb før vi traff avgjørelsen, men i utførelsen rotet jeg det til, sa han.

Utrecht har tidligere varslet søksmål etter å ha gått glipp av en europaligaplass. Laget var tre poeng bak Willem II på den siste plassen som ga europaligaspill, men med en kamp mindre spilt og bedre målforskjell. Utrecht var også klar for cupfinale.

Europacupplassene ble fordelt på grunnlag av tabellen, men det ble ikke kåret noen mester. Ajax og AZ Alkmaar duellerte om tittelen og lå nesten helt likt.

(©NTB)

Flere nyheter: