Menu
Sondre Tronstad (til v.) og Vitesse fikk en tung avslutning på en kveld som startet bra. Her fra kamp mot Rapid Wien i conferenceligaen forrige måned. Foto: Lisa Lautner, AP / NTB

Nederlandsk kamp startet med fredsmarkering, sluttet med vold

Fotballkampen mellom Vitesse og Sparta Rotterdam ble innledet med en fredsmarkering. Den måtte avbrytes da en tilskuer kastet noe i hodet på gjestekeeperen.

Av NTB | 04.03.2022 22:47:33

Sport: Det ble en skuffende slutt på kvelden for Sondre Tronstad og hans lagkamerater i Vitesse. Klubben må regne med kraftige reaksjoner.

På overtid og på stillingen 1-0 til gjestene løp en Vitesse-tilhenger inn på banen. Tilskueren ble ledet ut av Sparta-keeper Maduka Okoye, som deretter ble truffet i hodet av en gjenstand kastet fra tribunen. Tilsynelatende var det et glass,

Det gikk også av knallskudd.

Før avspark stilte begge lags spillere med reserver og støtteapparat opp i V-form og holdt to fingre i været i form av en V, som er første bokstav i det nederlandske ordet for fred. Det var en markering for Ukraina. Også dommerne tok del.

Sparta fikk en tidlig ledelse ved Adrián Dalmau, og Vitesse maktet ikke å utligne. Loïs Openda hadde sjansen på straffespark i 2. omgang, men Okoye reddet.

(©NTB)