Menu
Det nederlandske fotballforbundet er forferdet over mulige koronatiltak. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Nederlandsk fotball reagerer på mulige koronatiltak: – Ligner politisk fattigdom

Det nederlandske fotballforbundet (KNVB) reagerer sterkt på at regjeringen i Nederland vurderer koronatiltak som forbyr tilskuere i kampen mot Norge tirsdag.

Av NTB | 12.11.2021 12:54:06

Sport: Det gjør forbundet klart i en pressemelding gjengitt av De Telegraaf.

Pressemeldingen er sendt ut før det er bekreftet at nye og strenge nasjonale tiltak faktisk vil bli innført. Regjeringen i Nederland skal holde en pressekonferanse fredag kl. 19.

«Det er med stor forferdelse vi hører om de mulige nye koronatiltakene», skriver forbundet.

Forbundet viser til at koronasmitte ikke kan føres tilbake til fotballen og mener at det er publikum som nå må betale prisen.

«Det er mer enn frustrerende å se at regjeringen tilsynelatende ikke ser på smittekildene. Det kan ikke føres tilbake til fotballstadioner og det har blitt klargjort flere ganger. Likevel er det publikum som må betale prisen. Dette ligner politisk fattigdom.»

Forbundet sier også at regjeringen må se på følgene av ikke å ha publikum på tribunene. Det blir høyst trolig en ren gruppefinale mellom Nederland og Norge om VM-plass.

«Denne kampen er veldig viktig for å kvalifisere seg til neste års VM, og hjemmefordelen med hjemmepublikum ville selvsagt vært en fin opptur» skriver de videre.

Landslagssjef Ståle Solbakken sier imidlertid at han ikke tror på rapportene om tomme tribuner i Nederland.

– Det tror jeg ikke på før jeg ser det, sier han til TV 2.

(©NTB)