Menu
Quincy Promes (til v.) i aksjon for Spartak Moskva i en europaligakamp mot Leicester tidligere i måneden. Nå er nederlenderen tiltalt for drapsforsøk etter en hendelse under en familiesammenkomst i fjor sommer. Foto: Rui Vieira, AP / NTB

Nederlandsk EM-spiller tiltalt for drapsforsøk

Nederlandsk påtalemyndighet har tatt ut tiltale mot fotballspilleren Quincy Promes for drapsforsøk etter knivstikking på en familiesammenkomst i fjor sommer.

Av NTB | 18.11.2021 19:36:08

Sport: Promes, som har spilt 50 landskamper for Nederland og scoret sju mål, er mistenkt for å ha stukket en slektning i kneet med kniv under en krangel. Det førte til en alvorlig skade. Selv har han ikke bare hevdet sin uskyld, men at han ikke var til stede under hendelsen, ifølge NOS.

Promes ble pågrepet i slutten av fjoråret, men ble løslatt noen dager senere. Promes var Ajax-spiller da voldshendelsen skjedde, men han ble i februar kjøpt av Spartak Moskva for anslagsvis 85 millioner kroner. Han har også tidligere i karrieren spilt for den russiske klubben.

29-åringen spilte for Nederland sist da laget tapte åttedelsfinalen i sommerens EM-sluttspill.

Slektningen som ble knivstukket anmeldte saken først i slutten av fjoråret. Ifølge nederlandske medier var det flere vitner til hendelsen, og disse skal ha utpekt Promes som gjerningsmann.

Ved siden av drapsforsøk er han også tiltalt for grov vold.

(©NTB)

Flere nyheter: