Menu
Davy Klaassen jubler for scoring i Nederlands borteseier over Latvia fredag. Foto: Roman Koksarov / AP / NTB

Nederlands vinnerrekke fortsatte med knepen seier

Davy Klaassens volleyscoring ga Nederland 1-0 borte mot Latvia i VM-kvalifiseringen fredag. De oransjekledde topper Norges gruppe.

Av NTB | 08.10.2021 22:53:05

Sport: Det var ingen glitrende opptreden av Nederland på en humpete bane i Riga. Det lugget offensivt, og bakover var gjestene tidvis sårbare på kontringer. Resultatet var likevel akkurat godt nok.

Klaassen sørget for det i det 19. minutt. Da styrte han inn vinnermålet på en godt slått corner fra Memphis Depay. Midtbanemannen dunket til på volley.

Nederland fikk i mars en svak start på VM-jakten, men Louis van Gaals trenercomeback har løftet laget. 70-åringen måtte tåle 1-1 mot Norge på Ullevaal i første kamp, men har siden radet opp tre strake seirer.

Det har tatt nederlenderne opp i 16 poeng når tre runder gjenstår. Det er to poeng ned til tabelltoer Norge. De to møtes i Rotterdam 16. november i det som blir lagenes siste oppgjør i kvalifiseringen.

Før det skal Nederland ta imot Gibraltar og spille borte mot Montenegro. Sistnevnte ligger på fjerdeplass med elleve poeng, ett bak treer Tyrkia. Fredag vant det montenegrinske laget rutinemessig 3-0 på Gibraltar, mens tyrkerne spilte 1-1 hjemme mot Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: