Menu
Folk nyter at spisesteder er gjenåpnet i Valkenburg i Nederland. Flere restauranter i byen åpnet dørene i protest mot de strenge koronatiltakene i landet. Foto: Peter Dejong / AP Photo / NTB

Nederland ventes å avslutte deler av koronanedstengningen

I nesten fire uker har Nederland vært nedstengt som følge av korona. Fredag ettermiddag er det ventet at regjeringen i landet kommer med lettelser.

Av NTB | 14.01.2022 16:36:23

medisin og helse: Statsminister Mark Rutte og helseminister Ernst Kuipers skal etter planen holde en pressekonferanse senere fredag.

Ifølge rapporter fra nederlandske medier skal butikker og universiteter gjenåpnes, med forbehold, fra og med lørdag. Treningsstudioer og frisører skal også få slippe til kunder igjen.

Restauranter og kulturinstitusjoner ventes derimot å måtte holde stengt en stund til.

Det er sterkt press på myndighetene i landet for å lette på tiltakene. Fredag åpnet flere restauranter i den lille byen Valkenburg dørene for kunder, i protest mot nedstengingen.

Ordfører Daan Prevoo uttalte til TV-stasjonen WNL at den koordinerte protesten var en form for demonstrasjon, og at demonstrasjoner er en grunnleggende rettighet. Derfor kunne ikke politiet griper inn, ifølge Prevoo.

Nederland er for tiden det eneste landet i Europa med streng nedstengning som følge av korona.

(©NTB)

Flere nyheter: