Menu
Sven Kramer tok sin 75. mesterskapstittel da han bidro til Nederlands lagtemposeier i skøyte-VM enkeltdistanser. Foto: Rick Bowmer, AP / NTB scanpix

Nederland satt verdensrekord, Norge sjanseløs

Nederlands trio gikk inn til verdensrekorden 3.34,69 og overlegen VM-seier i lagtempo for menn. Norge endte nest sist av de åtte lagene.

Av NTB | 16.02.2020 00:01:36

Sport: Sven Kramer kunne feire sin 75. mesterskapstittel etter at han sammen med Douwe de Vries og Marcel Bosker la den norske trioen langt bak seg i samløp på isen i Salt Lake City. Nederlenderne så ryggen til de norske mot slutten av løpet.

Den norske trioen Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Hallgeir Engebråten hadde visse ambisjoner om å være seg i medaljekampen, men var ikke i nærheten. Laget gikk inn til 3.41,23 og hadde bare New Zealand bak seg på lista.

– Dette var jævlig. Jeg kom aldri inn i rytmen, og de siste rundene var jeg så sliten at jeg lurte på om jeg skulle greie å komme til mål, sa Engebråten til Viasat.

– Det er bare Sverre som er god nok nå. Det viser at vi har litt å jobbe med, sa Bøkko.

Pedersen måtte dra veldig mye av veien, men han var heller ikke fornøyd med egen innsats.

– Det var ikke bra nok fra noen av oss. Vi ble pisset på så det synger, og det var nesten flaut å gå her. Vi må bare jobbe videre og revansjere det, sa han til Viasat.

Japan tok sølvet ved Seitaro Ichinohe, Shane Williamson og Riku Tsuchiya. De var 1,72 sekund bak det nederlandske vinnerlaget. Russerne Danila Semerikov, Sergej Trofimov og Ruslan Zakharov tok bronsen på 3.37,24.

(©NTB)

Flere nyheter: