Menu
Det endte uavgjort mellom Sverige og Nederland i EM-åpningen. Foto: Leila Coker / AP / NTB

Nederland sikret poeng mot Sverige i skademareritt

Sverige sjokkerte den regjerende mesteren Nederland i EM-åpningen, men i annen omgang våknet de oransje og sikret seg ett poeng i 1-1-kampen.

Av NTB | 09.07.2022 23:01:25

Sport: Poenget kom likevel ikke uten bismak. Underveis i oppgjøret måtte først kaptein og den rutinerte sisteskansen Sari van Veenendaal byttes ut med en skulderskade, før Chelsea-forsvarer Aniek Nouwen måtte ut med det som så ut som en kneskade.

Like før Nouwens skade hadde Jonna Andersson sendt svenskene i ledelsen etter flott forarbeid av Kosovare Asllani. Deretter hadde Sverige flere store muligheter til å doble, men fem minutter ut i annen omgang utlignet Jill Roord.

Det kom ikke flere mål tross flere store sjanser fra begge lag.

– Vi vil alltid vinne, spesielt i en EM-åpning. Men vi møter et sterkt lag. Vi har momentum i 1. omgang og de i den andre, sa Asllani til TV4 etter kampen.

Dermed er kampen om avansement fra gruppen helt åpen etter at Portugal og Sveits spilte 2-2 tidligere lørdag. I neste runde skal Sverige møte Sveits.

Det ble også satt publikumsrekord i oppgjøret. Aldri før har 21.342 tilskuere fulgt en gruppespillskamp i EM for kvinner som ikke involverer vertsnasjonen.

Sveriges spydspiss har slitt med en lårskade i EM-oppkjøringen og var ikke frisk nok til å starte.

Kampen startet jevnt uten noen store sjanser det første kvarteret. Nederland slet med å vinne ballen fra pasningssikre svensker.

Etter 20 minutter kom et hardt slag for Nederland da kaptein og sisteskanse van Veenendaal måtte ut med en skade i skulderen. 32-åringen ble skadd i en duell i feltet noen minutter tidligere.

Inn kom ti år yngre Daphne van Domselaar med kun én landskamp på CV-en fra tidligere. Noen minutter senere kom Kosovare Asllani til kampen første mulighet, men avslutningen fra skrå vinkel gikk i nettveggen.

Noen minutter senere fikk Nederland seg en ny smell da Nouwen gikk ned for telling etter en duell i feltet og måtte byttes ut.

Deretter skapte Sverige flere store sjanser, men uten å få uttelling. Det skulle koste da Nederland våknet etter hvilen.

Fem minutter ut i annen omgang scoret Nederland på sin første store mulighet. Ballen spratt heldig til Roord som banket ballen nede i hjørnet utakbart for Hedvig Lindahl.

Deretter skapte begge lag sjanser, men de begge slet med å skape de aller største farlighetene og det endte 1-1.

Den vanligvis sylskarpe Arsenal-spissen Vivianne Miedema fikk lite å jobbe med på topp for de oransje. Stina Blackstenius ble byttet inn for Sverige i annen omgang, men heller ikke hun kom seg til særlig store muligheter.

Etter 35 minutter fikk svenskene hull på byllen da Asllani først slo en tunnel på Chelsea-spiller Nouwen, før hun fant en annen Chelsea-spiller i Jonna Andersson inne i feltet. Hun var sikker alene med van Domselaar.

(©NTB)

Flere nyheter: