Menu
Silje Opseth endte på 6.-plass i kvinnenes normalbakkerenn i OL lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Nedbrutt Opseth greide ikke OL-målet: – Veldig skuffet

Silje Opseth greide ikke målet om individuelt OL-gull og endte som nummer seks i kvinnenes hopprenn i OL i Beijing lørdag. Slovenske Ursa Bogataj vant.

Av NTB | 05.02.2022 14:06:57

Sport: Opseth har hatt en noe trøblete sesong hittil, der hun ikke har greid å hevde seg slik hun har ønsket. Hun var foran de olympiske lekene klar på at hun siktet mot individuelt gull, men det ble med 6.-plass etter hopp på 92,5 og 95 meter.

Opseth tok til tårene etter konkurransen.

– Det smakte godt å få til et bedre hopp i 2. omgang, men jeg er bare skikkelig irritert på meg selv for at jeg surret det til i den første. Jeg er egentlig bare veldig skuffet akkurat nå, sa Opseth til Discovery.

– Jeg er godt fornøyd med forberedelsene jeg har gjort. Det er nok verst akkurat nå, og så tror jeg at jeg vil lære av dette, fortsatte hun.

Thea Minyan Bjørseth OL-debuterte i lørdagens konkurranse, men etter å ha kommet til finaleomgangen på 6.-plass etter hele 99,5 meter, feilet hun og landet på 73 meter i sitt andre hopp. Hun endte på 21.-plass.

Anna Odine Strøm er i likhet med Bjørseth også OL-debutant. Hun hoppet 91,5 og 84 meter og fikk 15.-plass.

– Jeg tar med meg erfaringen, sa Strøm.

Lørdagens renn var det eneste individuelle rennet for kvinnehopperne. To av de norske kvinnene skal delta i konkurransen for blandet lag mandag.

– Jeg følte egentlig at de ikke kjentes så verst ut fra hoppet, men så landet jeg altfor tidlig. Veldig irriterende at jeg ikke greide å få til et litt bedre andrehopp, sa Bjørseth.

Rennet gikk uten den østerrikske verdenscuplederen Marita Kramer og lagvenninne Jacqueline Seifriedsberger som følge av positive koronatester i forkant av lekene. Slovenske Bogataj vant foran tyske Katharina Althaus, som ledet etter første omgang. Nika Kriznar tok bronsen.

(©NTB)

Flere nyheter: