Menu
Tiril Eckhoff opplevde et stafettmareritt i OL. Foto: Heiko Junge / NTB

Nedbrutt Eckhoff med «gummibein» i OL: – Ingen sjanse til å treffe blinken

Tiril Eckhoff kollapset på standplass på skiskytterstafetten og sendte Norge ut av OL-gullkampen. Hun hadde det veldig tøft etter at Norge ble nummer fire.

Av NTB | 16.02.2022 11:42:07

Sport: Sverige sikret gullet med klar margin.

– Det var helt forferdelig. Jeg følte jeg var i godt driv. Jeg var spent og i god form. Så kom jeg inn på stående, og da blir det litt risting, sa Eckhoff i intervjusonen.

– Skjelven, altså. Veldig også. Jeg hadde ikke sjanse til å treffe blinken. Det var så mye bevegelse. Jeg prøvde alt jeg kunne å få ned de svarte prikkene, men det gikk ikke.

Eckhoff mente at situasjonen rundt Ingrid Landmark Tandrevold (kollapset etter konkurranse tidligere i OL) kan ha spilt inn på henne.

– Definitivt. Det har vært tøft. Det er en energilekkasje uten like selv om jeg skulle ønske det ikke var det, sa Eckhoff.

– Det ble den sure 4.-plassen på oss. Det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med. Jeg ga Tiril en klapp på skuldra. Hun var lei seg. Vi har alle opplevd det, sa Røiseland til norske medier.

Norge kom i mål 50,7 sekunder etter Sverige. ROC tok sølv og Tyskland bronse. Svenskene var favoritter før start og innfridde.

Det har aldri blitt norsk seier i OL-stafetten for kvinner. Øvelsen kom på programmet i Albertville i 1992.

Eckhoff trengte ekstraskudd i liggende, men fikk ned de fem blinkene. I stående pådro hun seg ifølge TV-ekspertene åndenød og hadde «panikk i blikket» i varierende vind. Det endte med lang skytetid, to strafferunder og nesten to minutter opp til teten.

Hun vekslet 1.54 minutter bak lederlaget ROC etter å ha fått det som kalles «gummibein» på standplass.

– Jeg fikk skjelven og hadde ikke sjanse. Jeg var som et løvblad. Det ødela Norges muligheter. Jeg sto og ristet som et aspeløv, sa Eckhoff til Discovery kort etter målgang.

Hun var på gråten i målområdet og preget etter sin etappe.

– Det ble som å drikke 40 Red Bull og 40 kaffekopper. Da er det vanskelig å stå stille.

Karoline Knotten gikk en solid førsteetappe med ti blinker rett ned. Hun vekslet vel 13 sekunder bak teten. På veien dit hadde hun mistet noe terreng på grunn av trøbbel med en stav.

– Jeg har vært kjempenervøs, men er veldig fornøyd med min stafett. Jeg ble veldig inspirert av Vetle (Sjåstad Christiansen) i går, sa Knotten til NTB.

– Vi har hatt en del stang inn i OL, og da får det være greit med litt stang ut, sa landslagssjef Per Arne Botnan til Discovery etter kvinnestafetten.

Både Lien og Røiseland hadde beste tid på sine etapper og viste toppform i sporet.

Det gjenstår fellesstart for begge kjønn i skiskyting i OL. På grunn av mulig streng kulde kan det bli aktuelt at begge konkurranser arrangeres fredag.

OL-dronningen Marte Olsbu Røiseland hadde et nesten umulig utgangspunkt før sin sisteetappe i kulda i Kina. Det endte med første skiskytterøvelse i Beijing-OL uten norsk medalje.

Dermed hadde Ida Lien et nesten umulig utgangspunkt på tredjeetappen. Sistnevnte klarte seg meget bra. Hun trengte bare ett ekstraskudd for å få ned alle blinkene. Hun vekslet som nummer fem 1.15 minutt bak det svenske lederlaget.

Onsdag gikk løperne gikk ut i vel 15 minusgrader. Forholdene var krevende.

(©NTB)

Flere nyheter: