reklame for Sheiken Bowling
Menu
President Joe Biden skal ha bedt om stans i lekkasjer av opplysninger om amerikansk etterretningshjelp til Ukraina. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

NBC: Biden vil ha slutt på etterretningslekkasjer

USAs president Joe Biden har angivelig sagt til etterretnings- og forsvarstopper at han vil ha slutt på etterretningslekkasjer om Ukraina, ifølge NBC.

Av NTB | 07.05.2022 03:30:49

Politikk: Bidens budskap i en telefonsamtale med CIA-sjef William Burns, etterretningsdirektør Avril Haines og forsvarsminister Lloyd Austin er angivelig at lekkasjer om amerikansk etterretningsdeling med Ukraina «avleder oss fra målet vårt», ifølge en tjenestemann som NBC siterer.

En annen tjenestemann sier at Biden har fremlagt et budskap der han ber om at lekkasjene må stanse, ifølge NBC.

Verken CIA eller Haines’ kontor har ønsket å kommentere saken, mens Pentagon og USAs nasjonale sikkerhetsråd ikke har svart på henvendelser om å kommentere saken.

NBC meldte torsdag at amerikansk etterretning bisto Ukraina med opplysninger for å senke den russiske svartehavsflåtens flaggskip Moskva i forrige måned. NBCs sak kom dagen etter at New York Times hadde skrevet at amerikansk etterretning hadde hjulpet ukrainske styrker med å drepe russiske generaler.

Pentagon-talsmann John Kirby kommenterte i ettertid begge sakene. Han avviste da at USA har hjulpet landet med senkingen av skipet eller drap på russiske generaler.

USA står overfor en vanskelig balansegang i Ukraina. Landet gir omfattende våpenhjelp til Ukraina, men vil nødig bli sett på som en for direkte aktør. USA har bekreftet deling av etterretningsopplysninger som hjelper Ukraina med å forsvare seg mot den russiske invasjonen, men avviser at Washington hjelper ukrainerne med å velge mål eller gjennomføre angrep.