Menu
Advarsel om koronavirus på Chesapeake Energy Arena under NBA-kampen mellom Oklahoma City Thunder og Utah Jazz i Oklahoma onsdag. Kampen ble avlyst. Foto: Kyle Phillips / AP / NTB scanpix

NBA-sesongen avbrutt etter at spiller ble koronasmittet

Den amerikanske basketligaen NBA er avbrutt etter at den franske Utah Jazz-spilleren Rudy Gobert har testet positivt for koronaviruset.

Av NTB | 12.03.2020 08:31:44

Sport: Ironisk nok spøkte nettopp Gobert med reportere på Jazz’ treningsfelt og tok på alle reporterne sine mikrofoner på mandag, ifølge USA Today. Han spøkte også med koronaviruset etter at intervjuene var ferdige.

NBA har nå satt hele sesongen på vent. Kampene som allerede var i gang onsdag kveld amerikansk tid ble spilt ferdig.

Onsdagens kamp mellom Oklahoma City Thunder og Utah Jazz ble utsatt. Spillere og andre tilknyttet lagene fikk beskjed om å forlate Chesapeake Energy Arena, mens en avgjørelse rundt en eventuell utsettelse eller avlysning ble tatt. Den smittede spilleren var ikke til stede.

Kunngjøringen kom over høyttaleranlegget litt senere. I forkant av kampen hadde lagene opplyst at Gobert og Emmanuel Mudiay ikke kom til å spille på grunn av sykdom.

Flere av spillerne er i sjokk etter nyheten – både om at Gobert hadde testet positivt og om at sesongen er suspendert.

– Vi avlyser sportsarrangementer, skole, jobb og så videre. Hva vi egentlig bør gjøre er å avlyse 2020! Det har vært tre røffe måneder. Gud velsigne dere og ta vare på hverandre, skriver LeBron James og referer til at hans gode venn Kobe Bryant gikk bort i januar.

– Har akkurat snakket med Rudy på telefonen. Han har det bra. La oss ikke få panikk. Elsker dere alle, skrev franske Evan Fournier, som spiller i Orlando Magic.

– 2020 har vært et veldig dårlig år. Ta dere i vare, folkens, skriver kometen Luka Doncic fra Dallas Mavericks.

– Dette er galskap. Jeg ber for alle i disse tøffe tider, skriver Atlanta Hawks-spiller Trae Young.

(©NTB)

Flere nyheter: