reklame for Sheiken Bowling
Menu
Phoenix Suns-eier Robert Sarver er av NBA utestengt i ett år og bøtelagt 10 millioner dollar for rasistisk og sexistisk atferd. Foto: Ross D. Franklin, AP / NTB

NBA-klubbeier utestengt for rasisme og trakassering

Robert Sarver, klubbeier for NBA-laget Phoenix Suns, er av ligaen utestengt i ett år og bøtelagt 10 millioner dollar for rasisme og seksuell trakassering.

Av NTB | 13.09.2022 18:40:46

Sport: Sarver, som også eier WNBA-laget Phoenix Mercury, straffes etter en omfattende uavhengig etterforskning. Den omfattet samtaler med 320 personer, blant dem nåværende og tidligere ansatte, og gjennomgang av flere enn 80.000 dokumenter, ifølge en uttalelse fra NBA.

Etterforskningen fant at Sarver i strid med både ligaens og klubbens regler for oppførsel i arbeidsmiljøet har gjort seg skyldig i rasistisk ordbruk, diskriminering av kvinnelige ansatte, seksuelt ladet språkbruk og atferd, og behandling av ansatte som i flere tilfeller var å oppfatte som mobbing.

Det er nesten et år siden NBA bestilte en uavhengig gransking av påstander om rasistisk og krenkende atferd fra Sarver gjennom hans 18 år som klubbeier.

Utelukkelsen betyr at Sarver det neste året ikke kan være til stede i lokalene til noe NBA- eller WNBA-lag og ikke representere Suns eller Mercury på noen måte.

(©NTB)

Flere nyheter: