Menu
Aleksej Navalnyj befinner seg i en straffeanstalt utenfor Moskva. På Instagram har Navalnyj skrevet at han er i straffekoloni nr. 2 i Pokrov, som ligger i Vladimir-regionen nordøst for Moskva. Foto: Kirill Zarubin / AP / NTB

Navalnyjs advokat: – Han har store smerter

Aleksej Navalnyj har store smerter, sier advokaten hans, som frykter for livet til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren.

Av NTB | 25.03.2021 16:53:32

Politikk: – Han lider av sterke ryggsmerter og smerter i det høyre beinet, sa advokat Olga Mikhailova torsdag etter å ha besøkt klienten.

– Alle frykter for hans liv og helse, la hun til i et intervju med TV-kanalen Dozjd.

Tidligere samme dag opplyste det russiske fengselsvesenet at Navalnyj hadde gjennomgått medisinske undersøkelser som viste at tilstanden hans var «stabil og tilfredsstillende».

Opposisjonslederen befinner seg i en straffekoloni et stykke utenfor Moskva.

– Nå er vi veldig bekymret. Ikke engang det føderale fengselssystemet kan kalle tilstanden hans god, skriver Navalnyjs antikorrupsjonsfond på Twitter.

Olga Mikhailova har tidligere sagt at han bare fikk smertestillende da han snakket med en lege om smertene.

– Det er hele behandlingen. Jeg vet ikke hva som er galt med ham. Han burde få time hos en ordentlig lege, sa hun.

Navalnyjs støttespillere vil denne uken starte en kampanje som krever løslatelse. De har kunngjort at de vil gjennomføre «de største protestene i det moderne Russland» i løpet av våren.

Navalnyj regnes som president Vladimir Putins mest profilerte kritiker i Russland. Han ble i august i fjor forgiftet med nervegiften novitsjok under en tur i Sibir. Navalnyj anklager den russiske sikkerhetstjenesten for å stå bak, men russiske myndigheter avviser dette blankt.

Uttalelsen fra fengselet bidro ikke til å berolige Navalnyjs støttespillere.

Navalnyj soner to og et halvt års fengsel for å ha brutt betingelsene i en tidligere betinget dom mens han var innlagt på et sykehus i Berlin etter forgiftningen i fjor. Han soner dommen i en straffekoloni beryktet for hard disiplin.

(©NTB)

Flere nyheter: