reklame for Sheiken Bowling
Menu
Flyet med den kritisk syke Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj landet lørdag morgen i Berlin. Foto: Michael Kappeler/dpa via AP/NTB scanpix

Navalnyj på plass i Tyskland: Helsetilstanden skal være stabil

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyjs helsestilstand er stabil, ifølge organisasjonen som fraktet ham til Tyskland etter den påståtte forgiftningen.

Av NTB | 22.08.2020 10:37:55

Medisin og helse: Det opplyser Jaka Bizilj, lederen av organisasjonen som sørget for evakueringen av Putin-kritikeren fra et sykehus i Sibir til den tyske hovedstaden Berlin.

– Tilstanden hans var stabil under flygingen og etter landing, sier Bizilj til Bild.

– Dette beviser igjen at ingenting forhindret Navalnyj fra å bli fraktet, og at det var nødvendig å gjøre det så fort som mulig, skriver talspersonen hans, Kira Jarmysj, på Twitter.

Ambulanseflyet fikk fredag kveld tillatelse til å frakte den kritisk syke politikeren ut av Russland etter strid mellom legene på sykehuset i Sibir og Navalnyjs familie. Lørdag morgen lettet det fra Sibir.

Etter mye om og men fikk flyet som skulle evakuere ham fra Russland, lov til å lette lørdag morgen.

– Uten deres støtte hadde vi ikke kunnet tatt ham med oss, skriver Navalnyjs kone, Julia, i en melding til opposisjonslederens støttespillere.

Navalnyjs støttespillere mener han må ha fått i seg gift da han drakk en kopp te på flyplassen i byen Tomsk i Sibir før han satte seg på flyet til Moskva lørdag morgen.

Hans personlige lege Anastasia Vasiljeva anklaget fredag legene ved sykehuset i Sibir for å ha holdt ham igjen med vilje for å gi giftstoffene tid til å forlate kroppen hans.

Aleksej Navalnyj, som er en av president Vladimir Putins argeste kritikere, har siden torsdag ligget livstruende syk og i koma etter det som kan være en forgiftning.

– En overveldende takk til alle for deres støtte. Kampen for Aleksejs liv og helse har bare begynt, skriver talspersonen Kira Jarmysj.

Flere nyheter: