Menu
Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren, selv om ordningen fortsatt ikke er vedtatt. Foto: Vidar Ruud / NTB

Nav regner med å betale ut feriepenger før sommerferien

Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren, selv om ordningen ennå ikke er på plass.

Av NTB | 09.04.2021 10:33:41

Medisin og helse: – Nav har igangsatt arbeidet med en slik løsning, så dersom det blir vedtatt, ser det nå ut til at vi rekker utbetaling før sommerferien, sier beredskapsleder Yngvar Åshol i Nav til FriFagbevegelse.

Etter politisk dragkamp på Stortinget ble det i februar klart at de rødgrønne partiene og Fremskrittspartiet fikk gjennom kravet om feriepenger på dagpenger til arbeidsløse og permitterte – men bare delvis.

I begynnelsen av april i fjor var 433.000 mennesker registrert som helt eller delvis arbeidsløse, eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav.

«Dermed risikerer ansatte som har vært permittert, at store deler av ferietillegget spises opp av skattetrekk», skriver Simployer i en pressemelding.

I en melding til NTB understreker derimot statssekretær Vegard Einan (H) at selve utbetalingen av ferietillegget skal gjøres trekkfritt.

– Det vil si at det ikke skal gjøres et forskuddstrekk på ferietillegget i juni. Det er viktig å presisere at skatten for året sett under ett blir den samme selv om man velger å ikke trekke skatt i juni. Feriepenger er skattepliktig, og det vil også det foreslåtte ferietillegget på dagpenger bli, sier han.

Stortinget skal behandle bevilgningen til ordningen 26. april. Arbeids- og sosialdepartementet jobber nå med å få på plass regelverket for ordningen. Den vil bli fastsatt i midlertidig forskrift med hjemmel i folketrygdlovens paragraf 25–16 «Forskrifter ved allmennfarlig smittsom sykdom».

Feriepengetillegget på dagpenger vil imidlertid ikke bli skattefritt, mener HR-selskapet Simployer som har analysert forslagene fra regjeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: