Menu
Nav har fått nesten 300 tips om permitteringsjuks. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nav har fått 295 tips om permitteringsjuks under koronapandemien

Nav har fått inn nesten 300 tips om virksomheter og personer som kan ha jukset med permitteringsordningen. De fleste tipsene gjelder virksomheter.

Av NTB | 19.05.2020 07:47:41

Arbeidsliv: – Det er et høyt tipsantall i forhold til hva vi har erfart tidligere, og det er spesielt at den største mengden av dette gjelder virksomheter. Det er en ny erfaring for oss, sier direktør Ole Johan Heir i Nav Kontroll til NRK.

I forbindelse med koronautbruddet gjorde regjeringen flere endringer i permitteringsreglene for å bøte på den akutte krisen koronatiltakene har påført økonomien og arbeidsmarkedet.

Perioden med full lønn under permittering er utvidet fra 15 til 20 dager, og arbeidsgiverne må bare betale for to av dagene. Deretter tar staten regningen.

Heir sier at 70 av sakene Nav har fått tips om er henlagt, mens det ikke er konkludert i noen av de andre. Dersom Nav konkluderer med at det er jukset, vil de kreve pengene tilbake.

– I de alvorligste tilfellene kan vi også anmelde dette til politiet for videre oppfølging av påtalemyndigheten og i domstolene, sier Heir.

(©NTB)

Flere nyheter: