reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Høgskulen skal kombinere teori og praksis i nautikkstudiet. FOTO: Høgskulen på Vestlandet (HVL)

Nautikkutdanningen i Haugesund får fem millioner

Nautikkutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er tildelt nærmere fem millioner kroner. Tildelingen går til å utvikle en helt ny pilot der praksis blir en integrert del av nautikkutdanningen.

Av Egil M Solberg | 18.12.2020 16:22:23

Utdanning: HVL har mottatt store midler til prosjekter fra Diku, direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, melder Maritimt Magasin.

Kunnskapsdepartementet opplyser i en pressemelding at 45 millioner kroner skal gå til samarbeidsprosjekter mellom utdanningsinstitusjoner, næringsliv og offentlig sektor. To av ti tildelinger går til fagmiljø ved HVL.

Blant prosjektene som får midler er nautikkutdanningen i Haugesund, som skal utvikle en helt ny pilot der praksis skal en bli integrert del av utdanningen, i tett samarbeid med næringslivet.

Johanne Marie Trovåg er instituttleder ved Institutt for maritime studier, og har mottatt nesten fem millioner kroner til utviklingen av den nye utdanningsmodellen for nautikkutdanningen.

– Vi er veldig glade for at Diku også mener at vi har et godt prosjekt. En ny undervisningsmodell der praksis er en del av utdanningen vil gi bedre kvalitet på de kandidatene vi utdanner, og dermed styrke Norge som sjøfartsnasjon, sier Trovåg ifølge avisa.

Flere nyheter: