Menu
Aksjonister fra Natur og Ungdom fjernes av politiet etter at de forsøkte å stanse anleggsarbeidet for et gruveprosjekt ved Førdefjorden. Nordic Mining har fått konsesjon til å deponere 250 millioner tonn gruveavfall fjorden. Foto: Amanda Iversen Orlich / Natur og Ungdom / NTB

Natur og Ungdom vil trappe opp aksjon mot gruveprosjektet ved Førdefjorden

Demonstranter ved Førdefjorden fra Natur og Ungdom har til nå blitt ilagt bøter for mer enn 350.000 kroner, opplyser organisasjonen.

Av NTB | 10.05.2022 12:00:59

Økonomi og næringsliv: Til sammen har vel 40 aktivister blitt arrestert i sammenheng med aksjonene mot gruveprosjektet til Nordic Mining.

Natur og Ungdom opplyser at aksjonister stanset arbeidet tirsdag morgen, men politiet var på plass etter halvannen time. Organsiasjonen opplyser videre at de planlegger å trappe opp aksjonene mot slutten av uken.

Selskapet Nordic Mining skal utvinne titanmineralet rutil fra Engebøfjellet. Restmassene fra rutilproduksjonen skal deponeres på vel 300 meters dyp i Førdefjorden, noe som har utløst kraftige protester fra miljøbevegelsen. Havforskningsinstituttet har frarådet å dumpe gruveavfall i fjorden.

Rutil benyttes hovedsakelig til produksjon av miljøvennlig pigment eller som råstoff til titanmetall. Forskningsstiftelsen Sintef har tidligere anslått at prosjektet kan gi 170 arbeidsplasser direkte knyttet til produksjonen som er anslått til å pågå i 50 år.

(©NTB)

Flere nyheter: