fbpx
Menu
Demonstrantene klarte å ta seg opp på bilene til Secret Service utenfor Det hvite hus, spraye dem ned og knuse vinduene på bilene. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

Nasjonalgarden kalt inn for å beskytte Det hvite hus

Nasjonalgarden i USA er kalt inn for å bistå politiet og sikkerhetstjenesten i å beskytte Det hvite hus, der det er store demonstrasjoner utenfor lørdag kveld.

Av NTB | 31.05.2020 06:03:00

Krig og konflikter: Det er nasjonalgardens avdeling i hovedstadsområdet District of Columbia som melder det på Facebook lørdag. Soldatene har tatt oppstilling rundt Det hvite hus lørdag kveld.

Det er andre kveld og natt på rad at det er store demonstrasjoner og uro nær Det hvite hus i kjølvannet av George Floyds død. Demonstranter hadde samlet seg på Pennsylvania Avenue nær Det hvite hus tidligere lørdag og ble først stanset av politiet før de kom fram til porten. Flere hundre mennesker samlet seg likevel og sang og ropte det som er blitt slagordene for bevegelsen: «Black Lives Matter,» «I can’t breathe» og «No justice, no peace».

Bilder fra CNN viste etter hvert stort oppbud av opprørspoliti som holdt tilbake demonstrantene, deretter hvordan folk klarte å ta seg opp på bilene til Secret Service, spraye dem ned og knuse vinduene på bilene.

Politiet forsøkte seg med pepperspray, men ble møtt med steinkasting. Demonstrantene fjernet også barrikader og satte fyr på søppeldunker.

Donald Trump hyllet tidligere på kvelden hvordan sikkerhetstjenesten Secret Service har håndtert situasjonen utenfor presidentboligen og kommenterte at de «ikke bare var helt proffe, de var veldig avslappet også».

– Jeg sto inne og så på hver eneste bevegelse, og kunne ikke følt meg mer trygg. De lot «demonstrantene» skrike og hyle så mye de ville, men hver gang noen ble litt for frampå eller tråkket over streken, da slo de hardt ned på dem – de visste ikke hva som traff dem. Frontlinjen ble erstattet med nye agenter, som magi, skrøt Trump da han beskrev metodene til Secret Service på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: